متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: گلو دردهای چرکی را جدی بگیرید زیرا اگر گلو درد چرکی مداوا نشود منجر به روماتیسم قلبی می شود
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: گلو دردهای چرکی را جدی بگیرید زیرا اگر گلو درد چرکی مداوا نشود منجر به روماتیسم قلبی می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر اورنگ ایلامی افزود: در صورتیکه درمان گلو درد چرکی به صورت ناکامل انجام شود عواقبی از جمله تب روماتیسمی، نارسایی کلیه و نارسایی دریچه قلبی متوجه فرد بیمار می شود.
بدترین عوارض گلو درد چرکی را بشناسید
وی تصریح کرد: بدترین عوارض گلو درد چرکی، تب روماتیسمی حاد قلبی و درگیری های کلیوی(گلومرونفریت) است و به دلیل جدی بودن این عوارض به طور قطع باید بیماری توسط پزشکان درمان شود.
یک گلو درد چرکی چگونه می تواند باعث بیماری دریچه قلبی شود؟
دکتر ایلامی ادامه داد: بیماری تب روماتیسمی ناشی از این میکروب، به دریچه قلب آسیب میرساند که ممکن است در طولانی مدت دچار چسبندگی و میترال را درگیر کند که منجر به نارسایی دریچه قلبی میشود.
وی با تاکید بر اینکه عامل ۵ تا ۱۵ درصد عفونت های گلو، باکتری از خانواده استرپتوکوک، به نام استرپتوکوک پیوژن است، گفت: این بیماری معمولا در سنین ۵ تا ۱۵ سال شایعتر است.
دکتر ایلامی خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که این نوع گلودرد چرکی با گلو درد ناشی از سرماخوردگی کاملا متفاوت است؛ چرا اکثر سرماخوردگیها ویروسی هستند اما گلو درد چرکی فقط با معاینه پزشک تشخیص داده میشود و حالتی است که در انتهای گلوی بیمار لکههای سفید رنگ مشاهده میشود.
دکتر ایلامی ادامه داد: عارضه مهم دیگری بنام گلومرونفریت کلیوی است که به شکل کاهش نارسایی، کاهش عملکرد کلیه، دفع پروتئین از طریق ادرار، افزایش فشار خون و ورم ظاهر شده که نیازمند به اقدامات تخصصی و فوق تخصصی دارد.
علائم گلودرد استرپتوکوکی
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به علائم گلو درد استرپتوکوکی، یادآور شد: این بیماری به شکل گلو درد چرکی، گاهی همراه با غشای سفید رنگ بر روی لوزتین و همچنین بزرگی غدد لنفاوی قسمت جلوی گردن، تب ، تهوع و استفراغ، سردرد، خود را نشان می دهد.
روش تشخیص
وی با بیان اینکه افتراق این میکروب از بقیه علل به جهت عوارض خطرناکش، مهم است، اظهار داشت: یکی از روش های تشخیصی که می تواند به پزشکان در درمان کمک نماید، کشت میکروبی از گلو و لوزتین در محیط کشت اختصاصی یا روش کشف آنتی ژنی است.
راه های انتقال گلودرد چرکی
وی یادآور شد: انتقال عفونت استرپتوکوکی ازطریق ریز قطرات ، هنگام عطسه و سرفه در فرد دارای گلو درد چرکی صورت می گیرد.
راه های پیشگیری
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به راه های پیشگیری این بیماری، گفت: این بیماری واکسن ندارد به همین دلیل شستن مکرر دست ها، عدم تماس نزدیک با فرد بیمار و پوشاندن ماسک و محافظ چشم توسط بیمار و همراه آن، دفع بهداشتی دستمال ها و وسایلی که با قطرات تنفسی بیمار در تماس بودند، از جمله راه های مهم در پیشگیری از بیماری است.
راه های درمان
دکتر ایلامی با بیان اینکه تجویز به موقع پنی سیلین در درمان و پیشگیری از عوارض این بیماری نقش مهمی دارد، خاطر نشان کرد: برای افراد بزرگسال که وزن بالای ۳۴ کیلوگرم دارند یک دوز بنزاتین پنی سیلین ۱۲۰۰۰۰۰ ، می تواند موثر باشد.
وی در پایان گفت: پنی سیلین v خوراکی و آموکسی سیلین به مدت ۱۰ روز نیز از جمله راه های درمانی است، اما در افرادی که نسبت به پنی سیلین آلرژی دارند می توانیم از داروهای مانند آزیترومایسین و کلیندامایسین به عنوان جایگزین استفاده کنیم.15-142
نسخه چاپی خبر